091 / 3344 777 info@hdmsarist.hr

HDMSARIST je početkom listopada bio ponosan domaćin medicinskim sestrama i tehničarima iz 26 europskih zemalja u sklopu jesenskog sastanka Europske federacije medicinskih sestara intenzivne skrbi. Jelena Slijepčević je kao aktivan član tog udruženja ispred HDMSARIST-a bila domaćin tog skupa. Kroz dva dana radnih sastanaka mnogo toga je učinjeno i dogovoreno. Predstavljen je jedan od projekata EfCCNa-e kroz koji autori žele standardizirati metode istraživanja kako bi ih lakše mogli sistemski analizirati i pratiti. Jedan primjer članka koji govori o tome možete detaljnije pročitati na slijedećem linku:

https://journals.lww.com/ccmjournal/Fulltext/2019/10000/A_Core_Outcome_Set_for_Critical_Care_Ventilation.6.aspx.

Trenutno najvažniji projekt za HDMSARIST je uključenje u ERASMUS+ Project gdje će članovi društva sudjelovati u izradi platforme učenja na temu poboljšanja radnog okruženja za medicinske sestre u jedinicama intenzine skrbi (Improving working environnments for nurses in the CCU). Za detaljniji opis projekta možete posjetiti slijedeću stranicu:
https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2019-1-CY01-KA202-058401

 Još jedna zanimljivost koju pruža EfCCNa je mogućnost odlaska u drugu europsku državu i službeni posjet bolnici kroz takozvani exchange programm u trajanju od tjedan dana i mogućnosti financijskog suporta u iznosu od 200 eura. Za više informacija posjetite slijedeću stranicu : https://www.efccna.org/education/exchange-programme

Sastanak je završio u nedjelju 06. listopada nakon čega je dio kolegica i kolega ostao u Hrvatskoj kako bi upoznali naše lijepe gradove i znamenitosti.