091 / 3344 777 info@hdmsarist.hr
  1. travnja 2012. godine u Šibeniku, za vrijeme trajanja 5. Kongresa HDMSARIST-a i 8. Kongresa WFCCN-a, održan je sastanak Vijeća predstavnika Svjetske federacije medicinskih sestara intenzivne skrbi.

Sastankom je predsjedavala prof. dr. sc. Ruth Kleinpell, predsjendica WFCCN-a. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Australije, SAD-a, Hong Konga, Filipina, Kanade, Danske, Švedske, Srbije, Slovenije, Novog Zelanda, Njemačke, Islanda, EfCCNa-e i Hrvatske.

Tijekom sjednice koja je trajala od 13 – 18 sati podesena su izvješća predsjednice, tajnice i blagajnika te je dogovarana daljnja strategija razvoja i širenja federacije.

Turska je postala nova članica Federacije, a želju za aplikacijom izrazili su Grčka i Gana. Sjednici su se putem Skypa priključili i prof. dr. sc. Sandra Goldsworthy iz Kanade te Jaimie Fullbroke, webmaster Federacije iz Velike Britanije.

Predsjednica Federacije zahvalila je organizacijskom timu iz Hrvatske na izrazito uspješnom Kongresu te naglasila važnost utjecaja i doprinosa HDMSARIST-a u razvoju Svjetske federacije medicinskih sestara intenzivne skrbi. Slijedeći kongres WFCCN-a je u kolovozu 2013. godine u Durbanu, Južnoafrička Republika.http://www.criticalcare2013.com.