091 / 3344 777 info@hdmsarist.hr

Studentski zbor Zdravstvenog veleučilišta organizira Humanitarnu akciju Stop nasilju u obitelji! sa ciljem prikupljanja odjeće i obuće za žene i djecu svih dobnih uzrasta, osnovnih prehrambenih artikala poput brašna, ulja, šećera i sl. te osnovne higijenske potrepštine.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u razdoblju od 2007. do 2010. godine na području Republike Hrvatske ukupno je prijavljeno 62 490 slučajeva nasilja u obitelji. U prvoj polovici prošle godine prikupljeno je više od 8 000 prekršajnih prijava zbog nasilja gdje je žrtvama nasilja bilo 6 300 žena i gotovo 2 000 maloljetnih osoba.

U tim slučajevima, sigurne kuće jedine su institucije koje svakodnevno skrbe o žrtvama obiteljskog nasilja, pružajući štićenicima smještaj, hranu i sigurno utočište. Udruga za zaštitu žena i djece obiteljskog nasilja Iris iz Bjelovara, osnivač je jedne od sedam takvih kuća u Hrvatskoj.

Potaknuti porastom trenda obiteljskog nasilja u Hrvatskoj, Studentski zbor Zdravstvenog veleučilišta organizira Humanitarnu akciju Stop nasilju u obitelji! sa ciljem prikupljanja odjeće i obuće za žene i djecu svih dobnih uzrasta, osnovnih prehrambenih artikala poput brašna, ulja, šećera i sl. te osnovne higijenske potrepštine.

Sve zainteresirane pozivamo da svoje donacije predaju u prostorije Zdravstvenog veleučilišta, Mlinarska cesta 38 (Gupčeva zvijezda), Zagreb.

Povodom akcije studenti Zdravstvenog veleučilišta će 29. i 30. ožujka 2012. godine, od 12 – 16 sati, u studentskim menzama SC-a (Savska 25), te SD Stjepan Radić sakupljati pakiranu hranu poput pudinga, sokova, pašteta, mliječnih namaza i sl.

Sva prikupljena sredstva, uz tri računala koja će donirati Zdravstveno veleučilište, biti će predani Udruzi za zaštitu žena i djece obiteljskog nasilja Iris.

Kao medijski pokrovitelj pozivamo Vas sve da se priključite ovoj pohvalnoj inicijativi i humanitarnoj akciji koju je pokrenuo Studentski zbor Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.