091 / 3344 777 info@hdmsarist.hr

Bol u leđima u velikom je postotku razlogom bolovanja radno aktivnog stanovništva. Javlja se kao posljedica opterećenja donjeg dijela leđa podizanjem tereta, nepravilnim vježbanjem (naročito ako se sa vježbanjem krene naglo nakon duže stanke) , dugogodišnje nošenje svakodnevnog tereta ( npr. torba ili ruksak na jednom ramenu) , sjedilački način života i nepravilno držanje jedan su od vodećih uzroka, i naravno degenerativne promjene na samoj kralješnici.

Iz razloga što bol u leđima postaje javno zdravstveni problem IASP 2021. godinu proglasilo je Globalnom godinom boli u leđima. Stop the Pain Campaign pridružuje se obilježavanju godine boli u leđima i nastojati ćemo sa vama dijeliti informacije vezano uz tu problematiku.

Naši eminentni stručnjaci iz područja neurokirurgije doc.dr.sc. Tomislav Sajko prof.v.š. i prof.dr.sc Krešimir Rotim dr.med.  (Klinika za neurokirurgiju , KBC Sestre milosrdnice,  Poliklinika Rotim, SB Neurospine) objasnili su nam najčešće uzroke boli u kralješnici i njihov način kirurškog liječenja, dok je doc.dr. sc. Zoran Lončar, prim.dr. med. spec. subspec. (Ambulanta za bol Klinike za traumatologiju, KBC Sestre milosrdnice, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) objasnio tijek križobolje, od akutnog bola do kroničnog bolnog sindroma.