091 / 3344 777 info@hdmsarist.hr

Od 23. do 26. travnja 2015. godine u hotelu Ivan, Solaris u Šibeniku održan je 8. međunarodni kongres Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije.

Na kongresu je sudjelovalo 280 medicinskih sestara i tehničara. Nakon intonacije državne himne Lijepa naša i himne EU Ode radosti kongres je otvorio i sudionike pozdravio predsjednik HDMSARIST-a Adriano Friganović. Sudionike su također pozdravili predstavnica župana Zlatka Kundid, sancijski upravitelj OB Šibenik Ante Županović, glavna sestra OB Šibenik Snježana Jušić, predsjednik slovenske Sekcije Dejan Doberšek te Gordana Panova iz Makedonije.

U plenarnom dijelu predavači su bile ravnateljice Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Irena jukić i Hrvatskog zavoda za hitnu medicnu Maja Grba Bujević te Sonja Kalauz sa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. U nastavku pozvani predavači bili su Irena Kovačević, Gordana Panova, Boris Ilić, Damir Važanić i Snježana Benko.

Tijekom 3 radna dana prezentirano je 70 tak radova te održano nekoliko radionica. Prezentirani su i rezultati kampanje Zaustavimo sepsu koju provodi Povjerenstvo za intenzivnu skrb i predstavljen plakat za ovu godinu koji se odnosi na dječju sepsu. Tijekom kongresa održana je zajednička sjednica svih povjerenstava te sjednica Upravnog odbora te dogovorena strategija daljnjih aktivnosti.

Na svečanoj večeri uprava hotela darovala je dvije torte povodom 10 tog rođendana HDMSARIST-a. Ovaj kongres bio je dobra prilika za stjecanje novih znanja, razmjenu iskustava, ali i za druženje naših članova.