091 / 3344 777 info@hdmsarist.hr

[vc_row][vc_column][vc_column_text]EuSEN General Assembly

Noordwijkerhout, 05. 10. 2018.

 

Dnevni red:

  • godišnje izvješće izvršnog odbora Društva u protekloj godini
  • planovi za 2019. godinu
  • rasprava delegata s izvršnim odborom o cijevima i radu Društva u narednom periodu

 

  • Blagajnik Društva naveo je kako Društvo teško dobiva financijsku pomoć na lokalnoj i europskoj razini. Potvrđuje kako su do sada uspjeli osigurati velik dio sredstava za konferenciju koja se sprema za 24. svibnja 2019. godine u Briselu koji je ujedno i baza Društva. Iz tog razloga stavljaju naglasak na Brisel kao najprimjerenije mjesto za organizaciju takvog kongresa te da je do sada osigurano oko 12 000 € od pet sponzora.
  • Od budućih projekata navedeno je sudjelovanje na sljedećoj konferenciji EuSEM-a u Pragu 12. – 16. listopada 2019. godine (nursing track).
  • Spomenut je Shadowing program – program razmjene medicinskih sestara i tehničara te prezentirana pozitivna iskustva iz 2017. godine. Također, ističe se poticanje delegata u svojim organizacijama na prijavljivanje u program, a EuSEN će svakako pomagati i olakšati suradnju.
  • Izvršni odbor je krajem 2017. godine osnovao podskupinu znanstvenog savjetodavnog odbora (SAC) EuSEN-a. Johen Bergs podnio je izvješće o njihovom radu te prezentirao anketu koju provode. Istraživanje provodi Augeo Foundation i Erasmus MC, u suradnji s EUSEM-om i EUSEN-om. Ova kratka anketa ima za cilj dobiti uvid u strategije dječjeg zlostavljanja u odjelima hitne medicine diljem Europe. Zamolio je delegate da promoviraju SAC u svojim organizacijama te potiču na aktivno sudjelovanje. Uz to potiče se prijavljivanje znanstveno-istraživačkih radova SAC-u.
  • Blagajnik navodi kako bi bilo vrlo dobro da članovi promoviraju EuSEN preko njihove Facebook stranice. Dodaje kako članovi, ukoliko žele uvid u neke od dokumenata da slobodno jave adminu te mogu dobiti materijal/literaturu u pdf-u.
  • Predsjednik podnosi izvješće o sudjelovanju EuSEN-a na konferenciji EuSEM-a u lipnju ove godine. Navodi kako su već 2016. godine potonje organizacije imale sastanak izvršnih odbora. Nadalje, postavlja upit delegatima o prijedlogu da se navedene udruge spajaju. Gotovo svi delegati su dali svoje mišljenje kako smatraju suradnju s EuSEM-om vrlo pozitivnom, no da EuSEN mora ostati autonomno društvo koje radi u cilju promoviranja sestrinstva u hitnoj medicini te kao takvo da jača svoje temelje.
  • Izvršni odbor otvara pitanje problema financiranja Društva te postavlja upit za prijedloge daljnjeg financiranja. Nakon kratke rasprave i nekoliko prijedloga, IO daje prijedlog od 125€ za godišnju članarinu organizacija. Jedan od prijedloga od strane delegata je 1 član = 1€. Zbog velikih različitosti u brojnosti članova, ova opcija ostala je za daljnju raspravu u matičnim organizacijama te naknadnom javljanju EuSEN-u.

 

Ivan Bacinger, mag. med. techn., delegat HDMSARIST-a pri EuSEN-u[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”2437,2438,2439″ img_size=””][/vc_column][/vc_row]